Najstariji automobil u voznom stanju prodat za 3,7 miliona evra

Bez autora
Oct 11 2011

Automobil na tri točka, koji je nastariji na svetu i još može da se vozi, prodat je na aukciji za 3,7 miliona evra. Nepoznati kupac je njegov peti vlasnik u u poslednjih 127 godina. Aukcijska kuća “RM Auctions” očekivala je ponudu od maksimalno 1,8 miliona.“De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos Steam Runabout” iz 1884. godine u potpunosti ispunjava ekološke standarde, jer ide na paru. Maksimalna brzina ovog trotočkaša dugog 2,74 metra navodno iznosi 61 km/h, a domet mu je 32 kilometra.

Najstariji automobil u voznom stanju prodat za 3,7 miliona evraAutomobil na tri točka, koji je nastariji na svetu i još može da se vozi, prodat je na aukciji za 3,7 miliona evra.

Nepoznati kupac je njegov peti vlasnik u u poslednjih 127 godina. Aukcijska kuća “RM Auctions” očekivala je ponudu od maksimalno 1,8 miliona.

“De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos Steam Runabout” iz 1884. godine u potpunosti ispunjava ekološke standarde, jer ide na paru.

Maksimalna brzina ovog trotočkaša dugog 2,74 metra navodno iznosi 61 km/h, a domet mu je 32 kilometra.

Proizvedeno je svega 20 primeraka ovog vozila, a danas ih ima još šest, ali je samo ovaj u voznom stanju.  Na izboru za najlepši stari automobil “Konkur d’elegans” u Pebl Biču (Kalifornija) 1997. godine, ovaj oldtajmer je osvojio čak dve nagrade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik